Elektrische auto en vouwwagen

vouwwagen huren klapop

ELEKTRISCHE AUTO MET VOUWWAGEN?

WIJ LEGGEN HET UIT

Elektrische auto en vouwwagen goede combi?

Internet is fantastisch want er is ontzettend informatie te vinden. Dat geldt natuurlijk ook voor de EV’s, oftewel de elektrische auto. En omdat dit zo’n hot item is wordt er alleen maar meer over geschreven. Als je om je heen kijkt op de weg zal het je daarom ook niet ontgaan zijn dat het aantal EV’s enorm hard groeit.

Kan mijn elektrische auto een vouwwagen trekken?

Door de toename van het aantal EV’s nemen ook de vragen rondom het gebruik ervan toe. Kan een caravan achter een elektrische auto? Kun je op vakantie met een elektrische auto en vouwwagen? Past er uberhaupt een trekhaak onder en wat is de maximale kogeldruk? Hoeveel kilo mag mij EV trekken?

De eerste generatie elektrische auto’s waren er eigenlijk niet op gebouwd om op pad te gaan met een aanhanger, caravan of vouwwagen. Het hield op bij een trekhaak voor de fietsendrager. En als je al een EV gevonden had waar wél iets achter kon hangen dan was het bereik (actieradius) nog zo droevig dat je niet ver kwam met je vakantieverblijf achter je auto. Ook het aantal oplaadpunten waren nog schaars. Maar gelukkig is dat verleden tijd!

vouwwagen huren klapop

– Elektrische auto met vouwwagen hoeft geen probleem te zijn –

vouwwagen huren klapop

Elektrisch rijden met vouwwagen; de techniek

Tegenwoordig zijn er tientallen EV’s met een flink trekvermogen waar een vouwwagen met gemak achter gehangen kan en mag worden. Nou was het vermogen van de elektrische auto’s nooit echt een probleem. De tractie (het koppel) van een elektromotor is namelijk enorm.

Het was de techniek in combinatie met de overbrenging en transmissie die er voor zorgden dat het schadelijk voor je elektrische auto zou kunnen zijn en soms is er simpelweg geen montagemogelijkheid voor een trekhaak.

Is het nu wel mogelijk om een vouwwagen te trekken?

Fabrikanten hebben goed naar de wensen van de gebruikers geluisterd. Tegenwoordig zijn er al EV’s die al ruim 2000kg trekkracht hebben. Daar kun je zelfs een flinke caravan achter hangen. Al snappen wij natuurlijk niet waarom je voor een caravan zou kiezen als je een fantastische vakantie kunt beleven met je elektrische auto en vouwwagen

Welke auto’s zijn eventueel geschikt?

We hebben even wat onderzoek voor je gedaan om antwoord te geven op je vraag; welke elektrische auto’s zijn geschikt voor een vouwwagen? Voordat we er een paar noemen willen we je er op wijzen dat je ALTIJD even een dealer moet raadplegen als je zeker wilt weten dat de desbetreffende EV geschikt is.

Een elektrische BMW, Jaguar of toch een Hyundai?

We vonden een database met een overzicht van EV’s en specificaties, waaronder dus het trekgewicht. Neem rustig eens een kijkje en doe er je voordeel mee. Nogmaals, zeker weten is de dealer contacten.

Het zijn niet alleen maar hele dure en chique auto’s, ook voor Jan Modaal is er best wel keuze voor een goede elektrische auto en vouwwagen combinatie. Zeker als je kijkt met de wetenschap dat onze vouwwagens vaak ruim onder 500kg blijven.

Maximale kogeldruk elektrische auto

De kogeldruk is verticale druk op de kogel van de trekhaak. Door een goede verdeling van het gewicht bij het inpakken van de vouwwagen achter een elektrische auto kun je de kogeldruk reguleren. Meet gewicht achter de as van de vouwwagen betekent een lagere kogeldruk. Meer gewicht voor de as betekent een hogere kogeldruk. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en gelijkmatig de bagage te verdelen.

Wat de kogeldruk maximaal is, staat vaak op het typeplaatje van de trekhaak. De constructie van elektrische auto’s maakt het echter niet altijd mogelijk een trekhaak te monteren. Houd hier bij aanschaf dus rekening mee. Als er wel een trekhaak gemonteerd kan worden is de kogeldruk vaak hetzelfde als bij andere auto’s. Informeer even bij je dealer voor de mogelijkheden, zeker ook als je een fietsendrager wil gebruiken met elektrische (zware) fietsen.

vouwwagen huren campooz klapop vouwwagen

EV met vouwwagen en opladen

Je moet er rekening mee houden dat je een elektrische auto met vouwwagen wat vaker moet laden. Eigenlijk niet anders dan wanneer je met een auto op brandstof op vakantie gaat, je verbruikt neemt toe als je iets achter je auto hebt hangen.

Je kunt van te voren uitzoeken of er voldoende laadpunten op je vakantieroute en vakantiebestemming zijn. Zo kun je met een gerust gevoel op vakantie met je elektrische auto en vouwwagen. Het verbruik van een elektrische auto met vouwwagen is trouwens een stuk lager dan wanneer je er een caravan achter hangt. Nog een prettig voordeel dus!

Conclusie

JA! Er zijn diverse elektrische auto’s waar je mee op vakantie kunt met een vouwwagen erachter. Wel is het belangrijk om even te overleggen met je dealer om zeker te zijn dat je geen verkeerde keuze maakt. Fijne vakantie!

VRAGEN OF BOEKEN?

De specialisten van KlapOp helpen je graag op weg, letterlijk en figuurlijk! Neem vrijblijvend contact op om je wensen te bespreken of een vouwwagen te huren. 

074-369 0001

E-Mail

Bekijk onze vouwwagens