Vouwwagen makkelijk opzetten

“MOET JE NA EEN DAG AUTORIJDEN OOK NOG EEN TENT OPZETTEN….?”

Gemak en comfort, dat begint…

bij het opzetten van de vouwwagen natuurlijk! We begrijpen dat je een belangrijke wens hebt, je wil een vouwwagen makkelijk opzetten. Zeker als je al een paar uur auto gereden hebt is het wel heel prettig dat binnen no-time je vouwwagen staat. Dan kan het genieten pas echt beginnen, toch?

We weten niet of je het beeld kent van de echtelijke ruzies die ontstaan op camping maar wij zien ze regelmatig ontstaan. Stelletjes die elkaar bijna de hersens inslaan met tentstokken of wurgen met scheerlijnen. Toen wij gestart zijn met KlapOp hadden we ook maar een paar vereisten aan de vouwwagens die we kochten voor de verhuur.

  • vouwwagen makkelijk opzetten door huurders
  • veel comfort bieden en all-in verhuren
  • Goede kwaliteit en eenvoudige materialen

Dus een vouwwagen makkelijk opzetten was ook voor ons een belangrijke vereiste! 

Camping; Eenvoudig en compleet op te zetten vouwwagen

vouwwagen huren campooz klapop vouwwagen

Trekking; snel en eenvoudig op te zetten vouwwagen

vouwwagen huren campooz klapop vouwwagen

Bronvermelding foto & Video: CampooZ

Vouwwagen makkelijk opzetten in je eentje

We krijgen regelmatig de vraag van alleenstaande ouders die graag comfortabel willen kamperen met de kinderen; is de vouwwagen makkelijk op te zetten door één persoon? Het antwoord is, een aantal wel. Zo is bijvoorbeeld de Campooz Fat Freddy (zeker in trekkingvariant) geschikt om door één persoon makkelijk opgezet te worden. Daar hoef je geen Hulk van ruim 2 meter voor te zijn.

Bekijk de instructie maar eens die iets verder op de pagina staat. Daar staat een filmpje van Campooz dat laat zien dat een vouwwagen makkelijk opzetten inderdaad een eitje is.

Nog even je bed opmaken en de beentjes kunnen omhoog!

Instructie voor het makkelijk opzetten van je vouwwagen

Waar moet je beginnen om het vouwwagen opzetten makkelijk te maken en waar let je op? We hebben even een stappenplannetje voor je gemaakt.

  • Zet de vouwwagen op de gewenste plek en hou rekening met voldoende ruimte rondom de vouwwagen voor de tent. Bekijk van te voren naar welke kant hij openklapt. Dit kan links, rechts of naar achter zijn.
  • Zorg voor een stevige ondergrond en stabiliseer de vouwwagen met de stelpoten. Eventueel kun je een plankje gebruiken onder poten bij een wat zachtere ondergrond.
  • Verwijder het afdekzeil van de vouwwagen
  • Vouw het doek uit en klap de vouwwagen open
  • Plaats de binnenstokken zodat de tent op spanning komt te staan
  • Daarna kun je met lijnen en haringen alles goed vastzetten
  • Als laatste plaats je de luifel, met de stokken maak je het frame, doek erover en aanspannen
Vragen? We helpen je graag

“Ik kon de vouwwagen makkelijk opzetten in mijn eentje!”

Ook Alpenkreuzer vouwwagen makkelijk opzetten

Naast Campooz kun je ook kiezen voor de Alpenkreuzer vouwwagen. Dit merk heeft er ook alles aan gedaan om het opzetten van een vouwwagen zo makkelijk mogelijk te maken. De vouwwagen zelf is wat compacter maar is met extra slaapplaatsen uit te breiden zodat je in totaal 6 slaapplaatsen hebt.

Het principe van opzetten is bij veel vouwwagens hetzelfde. Heb je dit een keertje gedaan dan kun je bijna iedere vouwwagen makkelijk opzetten. Ben je benieuwd wat je zelf nog mee moet nemen als je een vouwwagen wil huren? Lees dit blogartikel dan eens door om verrassingen te voorkomen en lekker van je vakantie te kunnen genieten.

vouwwagen huren klapop
vouwwagen huren klapop

VRAGEN OF VOUWWAGEN RESERVEREN?

De specialisten van KlapOp helpen je graag op weg, letterlijk en figuurlijk! Neem vrijblijvend contact op om je wensen te bespreken of een vouwwagen te huren. 

074-369 0001

E-Mail

Bekijk onze vouwwagens